Vitamina E naturala 400 UI (60 capsule gelatinoase moi)

69,81lei
Fără TVA: 64,05lei
Disponibilitate: În stoc
Producător: Vitaking
Cod produs: VING1052
Cant:     

Comenzi telefoniceComenzi telefonice
0727.633.636
Transport comanda Livrare
Cargus 14,9 ron*
*Gratuit comenzi peste 275 ron
Etichete:


Vitamina E este un antioxidant puternic care protejează celulele organismului de acțiunea radicalilor liberi de oxigen. Conţine 400 UI d-alfa tocoferol (vitamina E 100% naturală).

Din componenţa vitaminei E fac parte 8 tocoferoli, toţi având aceleaşi acţiuni fiziologice. Cea mai naturală forma de vitamina E este d-alfa tocoferolul.

Este un puternic antioxidant şi are un rol deosebit de important în metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum și în echilibrul hidro-electrolitic. Accelerând regenerarea celulelor, contribuie la recuperarea organismului în convalescență, întinerește pielea și părul. Vitamina E protejează vitamina A și acizii grași nesaturați de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza. Are o influență benefică asupra sistemului nervos. Intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcționării normale a glandelor sexuale și a celor endocrine, înlesnește depozitarea glicogenului în ficat și în mușchi, inclusiv în mușchiul cardiac. Este un bun vasodilatator și diuretic, producând scăderea tensiunii arteriale.

Țesuturile rețin timp mai îndelungat Vitamina E extrasă din surse naturale spre deosebire de Vitamina E obținută pe cale sintetică. Aceasta vitamină este un antioxidant foarte eficace, întrucât realizează o protecție foarte bună împotriva radicalilor liberi. O singură moleculă de Vitamina E reușește să protejeze 200 de molecule nesaturate de acizi grași împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Specialiștii cardiologi au constatat că administrând Vitamina E în timpul sau după infarctul de miocard se menajează mușchii inimii. Accelerează și vindecarea bolnavilor ce au suferit intervenții chirurgicale pe arterele coronare.

Consumul sistematic de Vitamina E întărește sistemul imunitar al persoanelor de vârstă înaintată, scăzând astfel riscul diverselor infecții. De asemenea, ameliorează afecțiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxând musculatura) și previne avorturile spontane.

Vitamina E este solubilă în grăsimi și în alcool, dar insolubilă în apă. Ea rezistă la căldură până la cca 250 C și e sensibilă la lumină și la oxigen. Temperaturile foarte ridicate, ca și cele foarte scăzute reduc cu până la două treimi cantitatea de tocoferol conținută în vegetale și în uleiuri. Tocoferolul este distrus prin pasteurizarea și prin uscarea laptelui (lapte praf), prin contactul alimentelor cu bicarbonat de sodiu și prin păstrarea acestora timp mai îndelungat. Astfel, carnea păstrată la frigider pierde, în câteva zile, toată cantitatea de vitamina E de care dispunea inițial.

În făina albă, conținutul în această vitamină e cu cca 80% mai scăzut decât în făina integrală. Pierderi importante de vitamina E au loc în cazul rafinării diferitelor produse alimentare. Tocmai din acest motiv, se recomandă ca uleiurile vegetale sa fie obținute prin presare la rece, și nu prin rafinare, operație care se face la temperaturi ridicate.

Compozitie:

 

Cantitate DZR
Vitamina E  268 mg - 400UI 3333,33%
Alte ingrediente: gelatină, ulei din floarea soarelui, glicerină, apă.

Administrare:

Doza zilnică recomandată: o capsulă pe 2 zile.

A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A se păstra la temperatura camerei, ferit de caldură umiditate și lumină excesivă. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rău            Bun

Introduceţi codul de verificare din imagine:




Produse înrudite

Etichete: