Ingrijirea pielii bebelusului

Ingrijirea pielii bebelusului

În primele luni de viaţă, pielea bebeluşului este fragilă şi are nevoie de o atenţie deosebită. Vom evita utilizarea produselor destinate celor mari, inofensive pentru aceştia, dar agresive pentru cei mici şi ne vom orienta doar pe produse special concepute pentru o piele delicată, sensibilă. 

Nou - născutul nu dispune încă de scut protector al epidermei, care este încă săracă în melanocite, celule responsabile cu pigmentarea. Aşa se face, că bebeluşul trebuie ferit de razele ultraviolete, până la 6 luni şi evitat contactul direct cu soarele, până la 1 an. 

Suprafaţa pielii, la bebeluş, în raport cu greutatea este mult mai mare decât la adult, ceea ce înseamnă că orice produs am aplica pe bebeluş va determina o concentraţie mult mai mare decât la adult. Dacă nu avem grijă să folosim produse special adaptate epidermei infantile, riscăm să ne intoxicăm copilul, pentru că, extractele chimice sau pe bază de alcool îi pot provoca leziuni.

Bebeluşii nu dispun încă de o barieră protectoare, care să menţină neutralitatea pH- ului şi să lupte împotriva microorganismelor patogene, pentru că glandele sudoripare sunt şi ele la început de drum, ceea ce înseamnă că micuţii îşi reglează temperatura ineficient, reactionant exagerat la căldură sau la frig şi au nevoie de protecţia celor mari.

La venirea lui pe lume, bebeluşul poate avea pielea roz sau chiar violacee, în funcţie de origini, iar mâinile pot menţine o aparenţă albăstrie, chiar şi 2 zile după naştere, motivul fiind incapacitatea imediată de a-şi regla temperatura, funcţie care are nevoie de un anumit timp de formare.

Tranziţia de la viaţă intrauterină, la cea extrauterină este urmată de descuamarea fiziologică a pielii şi vom observă că, până la 1-2 luni, pielea nou- născutului este mai mult uscată. Stratul protector, din uterul mamei va fi înlocuit de celule noi, care ajută bebeluşul să se adapteze vieţii la lumina. 

Stratul de vernix, de grăsime, care îl proteja în burta mamei, dispare după primele spălări şi pielea intră într-un proces de uscare. Vom fi deosebit de atenţi, în primele luni de viaţă, să nu-i facem baie prea des celui mic, să-l tratăm cu mişcări delicate, pentru că e fragil şi să nu îl intoxicăm cu substanţe nepotrivite, care pot duce la probleme mai grave ale pielii.

 

Vizualizare: Listă Grila
După:
Cold cream - crema impotriva factorilor de mediu (40ml)
Special concepută pentru utilizare chiar de la naștere*, Mustela Bebe Cold Cream Cremă este conceput..
 
29,39lei
Hydra bebe crema de fata (40ml)
Special concepută pentru utilizare chiar de la naștere*, Mustela Bebe Cold Cream Cremă este conceput..
 
29,39lei
Hydra bebe lotiune de corp (300ml)
Special formulată pentru utilizare chiar din prima zi*, Mustela Hydra Bebe® Cremă de corp este c..
 
44,64lei
Hydra Bebe lotiune de corp (500 ml)
Special formulată pentru utilizare chiar din prima zi, Mustela Hydra Bebe Cremă de corp este concepu..
 
53,55lei
Mustela, Economy Pack DermoCleansing, Sampon, HydraBebe
Mustela, Economy Pack DermoCleansing, Sampon, HydraBebe Mustela Economy Pack   Pachetul co..
 
147,56lei