MATERNITATEA ŞI SUPER - PUTERILE

Publicat de in Mama si copilul pe Octombrie 19, 2015 . 2 Comentarii.

Wonder-Woman, Cat Woman, Bat Girl? NU.

     Super Mom !!!

Simţul mirosului se dezvoltă nu doar pentru a-i suspecta de complot naţional pe cei care folosesc parfum sau care doar deschid frigiderul, ci teoretic pentru a feri bebeluşul de alimentele potenţial dăunătoare;

Compasiune. Ca mamă eşti mult mai sensibilă la problemele altora şi simţi nevoia să ajuţi, să super mom posterocrotesti. Nu-ţi fă griji, ajuţi lumea să devină un loc mai bun.

Motivaţia personală se dezvoltă. Îţi doreşti să fii cea mai bună mama care poţi fi aşa încât să ai cel mai isteţ, hazliu, echilibrat, independent, descurcăreţ, motivat, FERICIT copil. Pentru asta te pregăteşti de când ai aflat vestea cea mare şi nu te vei opri din învăţare nici când va fi mare. Pentru că îţi doreşti ce e mai bun pentru el.

Eficienţă. Acum ai mai puţin timp pentru tine, prin urmare înveţi să prioritizezi mai bine lucrurile, multi-tasking-ul devine a 2-a ta natură şi ai putea ţine cu succes un curs despre Managementul timpului (doar ai reuşit să: hrăneşti copilul, să strângi casă, să pregăteşti prânzul, să îţi aranjezi părul şi să scoţi şi bebele la plimbare în prima parte a zilei.

Networking sau „sfatul bătrânilor”. Da, probabil că tu eşti cea mai informată dintre toate mămicile din parc ;-), dar adevărul e că în astfel de grupuri au loc schimburi de informaţie valoroase: de la reţete, produse utilizate, sfaturi, până la recomandări pentru grădiniţă, doctor, şcoală, activităţi recreative. Trebuie doar să ai mintea deschisă şi să exersezi o altă  super putere cu care ai fost înzestrată că mamă:

Analiza informaţiilor. Nu există o reţetă univermurphy's law for momssală despre cum să îţi creşti copilul, dar tu vei alege din sutele de pagini din cărţile de parenting, din sutele de sfaturi de la familie şi prieteni, din sutele de articole de pe internet acele informaţii care ţi se potrivesc ţie şi familiei tale.

Inteligenţa emoţională este abilitatea mamelor de a vedea lumea prin ochii altora, a copiilor lor. În multe situaţii când nu eşti de acord cu un punct de vedere te poţi întoarce şi pleca, dar nu acelaşi lucru se întâmplă şi când e vorba de copilul tău. Îţi vei stoarce mintea ca să ajungi să înţelegi şi punctul lui de vedere.

 

Pentru tine, SUPER MOM:

Chiar dacă te simţi obosită şi îţi faci griji că nu te vei descurca ai încredere în tine. Ai un aliat de încredere, cea mai SUPER PUTERE dintre toate: IUBIREA

 

Etichete: superputeri, super, mom, mama Ultima actualizare: Octombrie 19, 2015

Articole pe aceeasi tema:

Primafarmacie iti recomanda:

2 Comentarii (1 Raspunsuri)

Lasa un comentariu

Lasa un raspuns

* Nume:
* E-mail: (Nu este publicat)
   Website: http://www.primafarmacie.ro
* Comentariu:
Cod de verificare: